De Creuse

La-Konnet ligt in de plaats Rougnat op de uitlopers van het centraal massief in de Creuse, een departement van de Limousin. De kraters en bergen van het vulkanen gebied liggen op korte afstand van Rougnat.
De rust, ruimte, natuur en de Limousin runderen zijn kenmerkend voor dit gebied. Geniet van één van onze Gîtes of ons Vakantiehuis in de Creuse , in Midden-Frankrijk.

Van de toeristische en sportieve activiteiten hebben wij voor u informatiefolders klaar liggen.
Ook hebben wij voor u diverse prachtige wandelroutes in de omgeving.

Chateaux en kastelen

Wanneer u voor uw vakantie ons Vakantiehuis of één van onze Gîtes boekt, is een bezoek aan één van de kastelen in Midden-Frankrijk zeker de moeite waard. Bij onder andere Boussac, Mazeau, Saint Nectaire en Monteix zijn Châteaux te bezoeken.

Als u de Franse taal niet machtig bent kunt u in onder andere Châteu de Boussac een uitgebreide tekst en uitleg lenen in de Nederlandse taal.

Steden en dorpen

Combineer uw ontspannen vakantie in Midden-Frankrijk met een stedentrip. Montluçon en het wat verder gelegen Clermont-Ferrand zijn de dichtsbijzijnde grotere steden.

Montluçon heeft een vrij nieuw winkelcentrum met grotere winkels zoals Carrefour, C&A en dergelijke.
In het oude centrum vindt je naast de grotere winkels in de hoofdstraat en in de kleinere erachter gelegen straatjes grote en kleine restaurantjes en winkeltjes maar ook veel bezienswaardigheden.

Clermont-Ferrand dat zich even voorbij de Puy-de-Dôme bevindt heeft een uitgebreid winkelcentrumgebied met grote en kleine winkels. Hier staat de grote Zwarte Kathedraal welke is opgetrokken uit de zwarte lavasteen uit Volvic. Heel bijzonder is de muurschildering in een straat links naast de Kathedraal waar de muurschildering overgaat in de bestaande bebouwing. Een mooi voorbeeld van “Trompe-l’oeil” Wat is echt en wat is geschilderd?

De stad Aubusson is vooral bekend door de tapijtweefkunst. Door deze stad stroomt de rivier “De Creuse” waar het departement zijn naam aan ontleent.

In het Katholieke Frankrijk is in bijna ieder dorp wel een kerk te vinden variërend van eenvoudig devoot tot groots en overweldigend.

Bergen en vulkanen

Vanuit Het Vakantiehuis van La-Konnet zijn de bergen, zoals de “Puy-de-Dôme” en het “Massif du Sancy” welke ongeveer 75 kilometer verderop liggen, meestal goed zichtbaar. Te voet of met een treintje kan men de 1464 meter hoge Puy-de-Dôme bezoeken.
Het treintje rijdt ieder uur en in het hoogseizoen ieder half uur. Eenmaal boven heeft men (bij helder weer) een prachtig uitzicht over de vele kraters en bergen rondom. De Puy-de-Dôme heeft haar bekendheid vooral te danken aan de Tour de France.

Vulcania park is een combinatie van attractiepark en een leerzame ontdekkingsreis. Ca. 65 km vanaf Rougnat. Zo krijgt u een avontuurlijke vakantie in Midden-Frankrijk

Maison de la Pierre in Volvic. Hier kun je de geschiedenis meemaken van hoe de grote zwarte stenen uit de rotsen werden gehakt en getransporteerd voor de grote bouwwerken zoals de “zwarte” Kathedraal in Clermond-Ferrand. Volvic is nu nog bekend om zijn zuivere bronwater.

Overige activiteiten

Golfen kan op diverse 18 holes banen in Gouzon, Montluçon en Clermont-Ferrand (in departement Puy-de-Dôme) welke zich bevinden op 25, 50 en 75 km afstand van La-Konnet in de Creuse.

In de vele meren en meertjes kan ook worden gevist (wel even een vergunning aanvragen bij de gemeente). Roeien, kanoën, surfen, “Lac de Vassivière” biedt alle mogelijkheden. Ook bij Prémilhat (nabij Montluçon) ligt  een meer waar diverse watersporten kunnen worden beoefend.

Vulcania dat vlak bij de Puy-de-Dome ligt is een combinatie van atractiepark en een leerzame ervaring.

In Saint Nectaire zijn de kaasmakerijen te bezoeken en in Aubuson de tapaijtweverijen.

In diverse plaatsen in Midden-Frankrijk worden regelmatig markten, braderieën en brocantes gehouden.

In onze uitgebreide foldermolen in de bed & breakfast van La Konnet vind je altijd wel iets van je gading.

Loading...